Despre proiect

Ce se ascunde în spatele unui act creativ? Cum arată inspirația? Cui i se arată inspirația și cum o recunoști? Cum se deosebește talentul, cultura, pregătirea profesională de experiența de viață?

Acestă platformă vine în întâmpinarea celor care caută răspunsuri la această întrebare. Jurnalul de creație își propune să stimuleze apetitul pentru lectură, artă și creativitate prin facilitarea accesului în laboratorul de creație al unui autor consacrat. 

În acest jurnal de creație apropierea de artist se constituie prin interviuri portret, materiale audio-video și lecturi publice care să aducă autorii mai aproape de cititori.

Primul episod urmărește să aducă în prim plan opera unei autoare de referință pentru literatura românească, cu o bibliografie bogată care cuprinde poezie și proză deopotrivă: Nora Iuga. Sperăm că întâlnirile cu Nora Iuga să stimuleze interesul publicului tânăr pentru opera și viața autoarei, oferind o perspectivă de ansamblu asupra universului ei.

Pe termen lung, proiectul vizează apropierea publicului de literatura contemporană prin prezentarea mai multor autorii români.

Primul invitat

Nora Iuga

Primul invitat este Nora Iuga, una dintre cele mai iubite romanciere, poete, traducătoare din limba germană (printre multe altele, traducătoarea Hertei Müller în limba română, al lui A. Strindberg, Nietzsche, A. Veteranyi ș.a) de la noi din țară. Cu o bibliografie impresionantă - 15 volume de poezie și 10 volume de proză publicate, Nora Iuga are una dintre cele mai longevive cariere literare de pe scena literară românească.

PARTENERI