Ce se ascunde în spatele unui act creativ?

Cum arată inspirația? Cui i se arată inspirația și cum o recunoști? Cum se deosebește talentul, cultura, pregătirea profesională de experiența de viață? Acestă platformă vine în întâmpinarea celor care caută răspunsuri la aceste întrebări. Jurnalul de creație își propune să stimuleze apetitul pentru lectură și creativitate, în special în rândul publicului tânăr și foarte tânăr, prin facilitarea accesului în laboratorul de creație al unui autor consacrat. Jurnalul de creație, apropierea de autor se constituie prin interviuri-portret, materiale audio-video sau lecturi publice. Primul episod urmărește să aducă în prim plan opera unei autoare de referință pentru literatura românească, cu o bibliografie bogată care cuprinde poezie și proză deopotrivă: Nora Iuga. Speram ca întâlnirile cu Norei Iuga să stimuleze interesul publicului tânăr pentru opera și viața autoarei, oferind o perspectivă de ansamblu asupra universului ei. Pe termen lung, proiectul vizează apropierea publicului de literatura contemporană prin prezentarea mai multor autorii români.

Slide
Primul invitat

Nora Iuga

Primul invitat este aproape nonagenara Nora Iuga, una dintre cele mai iubite romanciere, poete, traducătoare din limba germană (printre multe altele, traducătoarea Hertei Müller în limba română, al lui A. Strindberg, Nietzsche, A. Veteranyi ș.a) de la noi din țară. Cu o bibliografie impresionantă - 15 volume de poezie și 10 volume de proză publicate, Nora Iuga are una dintre cele mai longevive cariere literare de pe scena literară românească.

DESPRE PROIECT

LABORATORUL DE LITERATURĂ

Imaginile vor aduce în fața publicului și o documentare artistică, tehnică și logistică a procesului prin care trece o carte până ajunge la raft: de la cum apare ideea în mintea creatorului, cum alege subiectul, de unde începe și unde se termină procesul creativ și până la drumul ei în tipografie, evenimente de lansare și intrarea în librării.

Recomandări

No posts were found for provided query parameters.

ORGANIZAT DE:

PARTENERI: